Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Artiști contemporani de talie mondială vor crea lucrări pentru orașul Miami
abney, foro oriol tarridas

Artiști contemporani de talie mondială vor crea lucrări pentru orașul Miami

Artiști contemporani de talie mondială vor crea lucrări pentru orașul Miami în cadrul unei inițiative în valoare de 5 milioane de dolari.

Prima lucrare expusă în centrul orașului american este un mural monumental de Nina Chanel Abney, relatează artnews.com.

Lucrarea este un amestec de figuri grafice, planuri viu colorate și note muzicale, inspirată de Overtown, cartier din Miami populat în special de afro-americani. Va avea lungimea unui pasaj, sub o proprietate din Worldcenter, descris ca „oraș în oraș”.

Pentru a realiza viziunea estetică a programului, dealerul de artă Jeffrey Deitch, care are spații de expoziție în Los Angeles și New York, a lucrat cu Primary, colectiv curatorial din Miami, care a inițiat un amestec de proiecte publice și expoziții în Miami, centrate pe istoria diversă a orașului.

Pe lângă muralul lui Abney, Worldcenter a comandat lucrări muzicianului Nick Cave, care este și designer și sculptor, pictorului Viktor El-Saieh și artistului Trenton Doyle Hancock. Urmează să fie anunțate mai multe detalii.

Credit foto: Oriol Tarridas