Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Artişti cu dizabilităţi vor avea intervenţii spontane în galerii şi muzee britanice, pentru a celebra mişcarea Dada
Tate Turbine

Artişti cu dizabilităţi vor avea intervenţii spontane în galerii şi muzee britanice, pentru a celebra mişcarea Dada

În total, 31 de artişti cu dizabilităţi vor avea intervenţii spontane în 30 de muzee şi galerii britanice, pe 2 iulie, pentru a celebra 102 ani de la prima expoziţie internaţională dedicată mişcării Dada, arată FAD Magazine.

Aceasta este cel mai ambiţios proiect de acest gen şi se numeşte „We are Invisible We are Visible (WAIWAV)”. Întrebarea catalizatoare a acestui demers este: „Dacă mişcarea Dada ar fi început în timpul carantinei din 2020?”. De asemenea, se pune problema dacă perioada actuală este potrivită pentru o renaştere a spiritului Dada.

Ochelari 3D, balet dadaist şi proteste

Intervenţiile cuprind proteste cu mesaje contradictorii, un balet realizat în spiritul Dada, ochelari 3D oferiţi publicului, pentru a găsi un artist „camuflat” în mediul său şi, în ansamblu, opere care au fost create cu sau fără un sens anume.

Printre instituţiile artistice care vor participa în acest proiect se numără Leeds Art Gallery, Liverpool Biennial, Manchester Art Gallery, Tate Britain, Tate Liverpool, Tate Modern, Tate St Ives, Towner Art Gallery, Turner Contemporary.