Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Artiști despre experiențe trăite sau imaginate, la Gaep
răzvan anton, fading study (tarnița lake), 2022

Artiști despre experiențe trăite sau imaginate, la Gaep

Expoziția colectivă „The Signs for Somewhere and Elsewhere and Here and Now”, deschisă pe 8 decembrie, la galeria bucureșteană Gaep, aduce laolaltă lucrări semnate de 12 artiști.

Vor expune: Răzvan Anton, Pavel Brăila, Felipe Cohen, Vlatka Horvat, Sebastian Moldovan, Damir Očko, Cătălin Pîslaru, Mihai Plătică, Raluca Popa, Marilena Preda Sânc, Mircea Stănescu și Ignacio Uriarte.

„Singuraticul care deopotrivă observă și creează lumi vorbește, de nevoie, în mai multe limbi. Doar așa poate să exploreze contururile centrului și ale marginilor, semnele pentru undeva și altundeva și aici și acum”, nota Deborah Levy în „Swallowing Geography”.

Cu un titlu împrumutat din cartea lui Deborah Levy, expoziția aduce laolaltă lucrări de la cei 12 artiști reprezentați de galerie. Contribuțiile lor gravitează în jurul unor experiențe trăite sau imaginate de locuire a spațiului și în jurul unor spații în transformare, fie ele interioare sau exterioare.

Aceste tematici, care au legătură cu mutarea recentă a galeriei într-un spațiu radical diferit de precedentul, coagulează perspective asupra locului și momentului prezent (here and now/ aici și acum), dar și asupra înțelegerii trecutului și închipuirii viitorului (somewhere and elsewhere/ undeva și altundeva).

Foto: Răzvan Anton, „Fading Study (Tarnița Lake)”, 2022 / Gaep