Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Artiști din 28 de țări, la Bienala Internațională de Pictură Chișinău
muzeul national de arta al moldovei

Artiști din 28 de țări, la Bienala Internațională de Pictură Chișinău

Bienala Internațională de Pictură Chișinău reunește artiști din 28 de țări, la Muzeul Național de Artă al Moldovei. La ediția de anul acesta, a opta, participă 120 de artişti plastici din România, Belgia, Cehia, Austria, Bulgaria, China, Cipru, Croația, Ecuador, Egipt, Franța, Japonia, Germania, Ghana, Grecia, India, Indonezia, Italia, Lituania, Mexic, Polonia, Slovacia, Spania, SUA, Togo, Turcia, Ucraina și Republica Moldova, cu mai mult de 140 de lucrări expuse pe simeze.

Evenimentul este organizat sub înaltul patronaj al Ministerului Culturii al Republicii Moldova, de Muzeul Național de Artă al Moldovei, Uniunea Artiștilor Plastici din Moldova, Centrul de Artă „Amprente”.

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău sprijină cea de-a opta ediție a Bienalei Internaționale de Pictură prin acordarea tradiționalului „Premiu ICR Chișinău” și susținerea prezenței a șapte artiști români invitați în cadrul manifestării.

Bienala se va încheia pe 18 iunie.