Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Artiştii Julie Mehretu şi Kehinde Wiley semnează noi ilustraţii pentru cardul American Express Platinum

Artiştii Julie Mehretu şi Kehinde Wiley semnează noi ilustraţii pentru cardul American Express Platinum

Artiştii Julie Mehretu şi Kehinde Wiley au semnat noi ilustraţii pentru cardul American Express Platinum, care vor fi prezentate în Miami, pe 1 decembrie şi care vor fi disponibile pentru membri începând de anul viitor.

Cei doi au participat, pe 17 noiembrie, la MoMA, la un eveniment dedicat exclusiv deţinătorilor de carduri Platinum, context în care au vorbit despre importanţa The Studio Museum din Harlem, arată americanexpress.com. În cadrul discuţiei, Rafael Mason, senior vicepreşedinte al companiei, a anunţat că American Express va contribui cu un milion de dolari către Studio Museum, pentru a sprijini artştii care au descendenţă africană, atât naţional, cât şi internaţional. Mehretu şi Wiley au beneficiat de rezidenţe la prestigiosul muzeu, la începutul anilor 2000.

Mehretu este apreciată pentru lucrările sale abstracte, multi-stratificate, la scară largă.

Wiley este considerat un portretist vizionar, unul din subiecţii săi fiind şi fostul preşedinte al SUA, Barack Obama. Respectivele portrete sunt realizate pe un fundal intens, cu motive botanice.

Credit foto: americanexpress.com