Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Artiștii Teodor Ștefan și Ștefan Doru Moscu, expoziție comună la București
fresh, elite art

Artiștii Teodor Ștefan și Ștefan Doru Moscu, expoziție comună la București

Artiștii Teodor Ștefan și Ștefan Doru Moscu vor expune împreună, în proiectul „Fresh”, o serie de lucrări la Elite Art Gallery din București, în perioada 27 iulie – 26 august.

Expoziția intitulată „Structure / Figure” a celor doi artiști reprezintă a cincea ediție a proiectului „Fresh”.

„Structure / Figure” expune două perspective artistice diferite, printr-o selecție de lucrări care evidențiază un dualism caracterizat odată prin figurativul artistului Ștefan Doru Moscu și non-figurativul din compozițiile lui Teodor Ștefan.

Prin dispunerea lucrărilor este redată tranziția de la figura la structură, accentuată de o cromatică variată. Traseul expozițional pune accentul pe figura care va fi treptat distorsionată în structuri geometrice și colaje.

Curatori ai expoziției sunt Rafaela Teodora Bârlădeanu și Olivia Dobrea.

Ștefan Doru Moscu își propune ca prin artă să deconstruiască realitatea, basmele, poveștile, fotografiile vechi care înfățișează atât copilăria cât și viața adultă, într-un discurs care contestă paradigmele politice, economice și sociale existente. El îmbină figurativul uman cu elemente ale naturii sau ale materialității degradate, evidențiind diverse stări de spirit sau emoții ale personajelor sale.

Teodor Ștefan folosește o tehnică de mixed media, experimentând continuu și încercând mereu să găsească noi modalități de a comunica prin imagine, structură și obiect. Cele trei tablouri ale sale fac parte din seria „Transient” și se regăsesc sub tema efemerității, înțeleasă din trei puncte de vedere: efemeritatea vieții de om, a clipei și a factorului uman deopotrivă. Lucrările, completează curatorii, își propun să revitalizeze un loc comun, printr-un proces singular de prelucrare a fotografiei instantanee.

Teodor Ștefan și Ștefan Doru Moscu

Teodor Ștefan (născut în 1995) este doctorand al Universității Naționale de Arte din București, în Arte Vizuale, având un master în cadrul Universității Naționale de Arte din București, specializarea Arte Plastice-Pictură. Până în prezent a participat la peste 40 de expoziții de grup și la 26 de expoziții internaționale. Din 2018 este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, iar din 2021 este membru al Center of Book Arts, New York, SUA și al Letterform Archive, San Francisco, SUA.

Ștefan Doru Moscu (născut în 1982) a absolvit licența în departamentul de Artă și Restaurare a Universității din Sibiu. Până în prezent a participat la peste 20 de expoziții de grup și la 17 de expoziții internaționale. A luat parte și la rezidențe artistice în țară, în Slovacia și în Belgia.

Cei doi artiști se numără printre cei patru câștigători ai celei mai recente ediții a apelului de proiecte „Fresh” inițiat de Elite Art Gallery.

Expoziția este deschisă publicului, începând de miercuri, 27 iulie, în intervalul orar 11.00 – 19.00, în zilele de luni până vineri. Accesul este gratuit.