Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Artistul albanez Genti Korini expune la București
expozitie de pictura genti korini „lateral geometries iomo gallery bucuresti

Artistul albanez Genti Korini expune la București

Artistul albanez Genti Korini expune la galeria bucureșteană IOMO mai multe lucrări de pictură sub titlul „Lateral Geometries”, înainte de a face parte din Bienala Mobilă – Manifesta 14 – la Priștina, începând cu 22 iulie 2022.

Expoziția este curatoriată de Horațiu Lipot.

Picturile de pe simeze au fost realizate în ultimii doi ani și, potrivit curatorului, reprezintă mediul central în cazul seriei de față și au la bază o practică deliberat analitică, care pleacă de la manipularea elementelor arhitecturale disparate care definesc atât perioada comunistă, cât și pe cea de tranziție, într-un desen digital unde sunt rearanjate cel mai adesea după principile de organizare ale unei naturi statice din tipologia solidelor geometrice – practică de bază în învățământul socialist care coexistă puternic și în actualul sistem –, compoziție care mai apoi este transpusă în tehnica „formală” a uleiului pe pânză.

Expoziţia poate fi vizitată de marți până sâmbătă, în intervalul orar 11:00 – 18:00, până la data de 13 august 2022.

Cine este Genti Korini

Genti Korini (n. 1979, Tirana, Albania) a studiat pictura la Universitatea de Arte și Design din Cluj-Napoca, în clasa profesorului Ioan Sbarciu (1997-2000). A urmat cursurile de master în pictură și design grafic la Universitatea de Artă din din Tirana (2001-2002). A participat la un masterclass cu Thomas Scheibitz la Autocenter Summer Academy din Berlin. Trăiește și lucrează în prezent în Tirana.

Pe lângă numeroase expoziții de grup, Korini a susținut expoziții personale precum „Notes from The Upperground” (2019) – Bazament Art Space, Tirana; „The Drawing Lesson” (2019) – Jecza Gallery, Timișoara; „Solid Uncertainties” (2017) – BeersLondon, Londra; „Inside My Walls I See Yours” (2015) – Martin Asbaek Gallery, Copenhaga; „The Object and Its Background” (2014) – Galeria Jecza(Timișoara) și „Structuri efemere” (2013) – Galeria Națională de Artă din Tirana.

Pe lângă activitatea aristică este și coordonator al spațiului Bazament Art Space din Tirana.

Credit foto: Răzvan Năstase/ IOMO Gallery