Artistul francez Théo Massoulier, în portofoliul Gaep. Prima expoziție la București, în februarie
Artistul francez Théo Massoulier este cel mai nou artist în portofoliul galeriei bucureștene Gaep, iar prima lui expoziție în Capitală va fi deschisă la finalul lunii februarie.
Théo Massoulier demonstrează interes față de procese de co-evoluție, hibridizare, metamorfoză și inseparabilitate se manifestă printr-o practică artistică inspirată de biologie, inginerie genetică, filosofie, precum și de estetica biopunk, a jocurilor de simulare și a artei Neo-Geo. Sculpturile, instalațiile și picturile lui destabilizează demarcațiile dintre organic și sintetic, uman și non-uman, manual și robotizat.
„Foarte atent la materialele pe care le folosesc, produc asamblaje eterogene meticuloase, generând serii de forme hibride și dinamice în care coexistă elemente minerale, plante și artefacte sau rămășițe ale technē-ului uman”, explică Théo Massoulier.
Andrei Breahnă, co-fondator Gaep, spune: „Asamblajele artistului sunt extrem de riguros construite din punct de vedere formal și conceptual. Ele se aseamănă adesea unor micro-peisaje colorate sau unor creaturi zoomorfe SF și subliniază interconectarea fundamentală a tot ceea ce ne înconjoară”.
Théo Massoulier (n. 1983, trăiește și lucrează la Lyon) a absolvit École nationale supérieure des beaux-arts de Lyon în 2016. Lucrările lui au fost prezentate într-o expoziție de grup la Musée d’art contemporain de Montélimar (2022), la Bienala de la Lyon (Jeune création internationale, 2019) și la Bienala de la Veneția (HyperPavilion, Arsenale Nord, 2017). În 2023, a avut expoziții personale la galeria Meessen De Clercq din Bruxelles și în spațiul expozițional non-profit Galerie Tator din Lyon, în timp ce în 2022, expoziția lui de la Les Quinconces, în Le Mans, a fost însoțită de o publicație. El este reprezentat și de Meessen De Clercq.
Imagine: Tiges Ultra Boost, 2019, instalație la Lyon Biennale, Jeune création internationale, 2019, IAC Villeurbanne