Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Artistul româno-israelian Belu-Simion Făinaru expune la Muzeul Național de Artă Timișoara
mnart, expozitie belu fainaru

Artistul româno-israelian Belu-Simion Făinaru expune la Muzeul Național de Artă Timișoara

Artistul româno-israelian Belu-Simion Făinaru, care a participat între altele la Documenta de la Kassel (1992) și Bienala de la Veneția (1993, 2019), expune la Muzeul Național de Artă Timișoara în perioada 17 noiembrie 2022 – 29 ianuarie 2023.

„The Void of Silence / Vidul tăcerii” este cel mai recent proiect al lui. Expoziția curatoriată de Ileana Pintilie și realizată cu sprijinul Galeriei Plan B din Cluj-Napoca si Berlin va deschide seria „marilor întâlniri” cu artiști români de talie internațională, în contextul unor expoziții dedicate lui Paul Neagu (2022), Victor Brauner (2023) și Constantin Brâncuși (2023) care fac parte din Traseul Encounters al Bidbook-ului Timisoarei 2023 – Capitala Europeana a Culturii.

Belu-Simion Făinaru este deja cunoscut publicului timișorean datorită unei expoziții organizate în anul 2000, ocazie cu care patrimoniul Muzeului Național de Artă Timișoara a fost îmbogățit cu o lucrare din colecția artistului.

De această dată, Belu-Simion Făinaru contextualizează opera sa în Palatul Baroc prin instalații ce îmbină elemente de artă decorativă din patrimoniul muzeului, obiecte, lucrări și filme realizate de artist pe marginea unor teme recurente, multe dintre acestea fiind inspirate din opera poetică a lui Paul Celan: absența, vidul, nimicul, „roza nimănui”, timpul, oaspetele necunoscut. Practica sa artistică pune în discuție condiția tranzitorie, fragilă a omului contemporan.