Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Aurelia Chiru expune un jurnal vizual la Art Hub Bucharest
aurelia chiru

Aurelia Chiru expune un jurnal vizual la Art Hub Bucharest

Aurelia Chiru expune la Art Hub Bucharest o nouă serie de lucrări ce poate fi asemănată, potrivit curatoarei Norica Ioana Popescu, unui jurnal vizual.

Expoziția „Pulsații” va fi deschisă pe 7 decembrie, la ora 19:00, și va putea fi vizitată până pe 28 ale lunii.

„Creația ei se distinge, pe de-o parte, prin curaj și forță, iar pe de altă parte, prin rafinament și sensibilitate”, precizează curatoarea. Ea o vede pe Chiru drept „un exemplu de putere și determinare, menținând întotdeauna un farmec grațios și feminin, atât în viața de zi cu zi, cât și în creația sa artistică”.

Cuvântul pulsație poate fi definit ca o „desfășurare a unui proces, a unui fenomen, a unei acțiuni într-un ritm viu, trepidant”.
„Am corelat acest termen cu lucrările organice ale Aureliei întrucât limbajul plastic utilizat în acestea copleșește simțurile, generând iluzia unui portal către abisurile corpului și spiritului uman. (…) Lucrările acestei serii pot fi considerate un jurnal vizual, martori ai unei perioade de viață, rezultatul disecării unui autoportret până în profunzimea lui, căutări ale unor soluții sau analiza unor efecte generate de relațiile interumane înlăuntrul nostru. Ansamblul expozițional «Pulsații» marchează finalul unei etape malus necessarium, fiind un mecanism de refacere și de detașare față de trecut. Fiecare lucrare care îl compune reprezintă un pas către vindecare și recuperarea unei vieți întregi”, adaugă curatoarea Norica Ioana Popescu.