Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Autorităţile italiene au interzis companiei McDonald’s să construiască un magazin într-un sit arheologic roman

Autorităţile italiene au interzis companiei McDonald’s să construiască un magazin într-un sit arheologic roman

Cei de la McDonald’s au magazine în toate colţurile lumii, din San Bernadino, California, unde a fost fondată compania, până în Astana, în Kazahstan. Se pare că nu vor avea un magazin în zona Băilor lui Caracalla, un sit arheologic din Roma, potrivit deciziei autorităţilor italiene de la finalul anului, informează ArtNews.com.

Consiliul de Stat italian a respins planul McDonald’s din spaţiul respectiv, plan care includea un restaurant de aproape 800 de metri pătraţi şi o investiţie de 1,3 milioane de euro. În 2019 consiliul a transmis prima interdicţie, dar compania americană a atacat decizia.

La finalul anului, apelul a fost soluţionat şi compania nu va putea ridica un spaţiu comercial acolo, unul din motivele fundamentale fiind că Băile lui Caracalla fac parte din patrimoniul UNESCO. Acest lucru înseamnă că este nevoie de o autorizaţie specială pentru construcţia în zona cu statut special. Consiliul de Stat italian a evocat protejarea zonei, în decizia sa.

Băile lui Caracalla sunt vechi de peste 1.800 de ani şi sunt numite după împăratul care a fost lider între anii 198 şi 217. Situat în centrul Romei, spaţiul este unul vizitat intens de turişti, care vin cu miile, în fiecare zi. De asemenea, a fost inclus în patrimoniul UNESCO, în 1980, mai arată ArtNews.