Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Basquiat, vândut cel mai scump în acest sezon la Hong Kong
jean michel basquiat 1982 native carrying some guns, bibles, amorites on safari

Basquiat, vândut cel mai scump în acest sezon la Hong Kong

„Native Carrying Some Guns, Bibles, Amorites on Safari” (1982) a fost scos la vânzare în 31 mai, la Hong Kong, cu o estimare de 12 milioane – 18 milioane de dolari. Tabloul a fost adjudecat contra sumei de 12,6 milioane de dolari în licitația de artă modernă și contemporană a Phillips și este cea mai scumpă lucrare vândută în acest sezon în Hong Kong.

Acest record urmează vânzării tabloului „Untitled (ELMAR)” al lui Basquiat, tot din 1982, în licitația de artă modernă și contemporană a Phillips din New York, la începutul acestei luni, pentru 46,5 milioane de dolari. Această lucrare a fost cel mai scump lot din vânzările de la New York.

Primăvara aceasta, Phillips a vândut trei lucrări de la începutul carierei lui Basquiat. „Untitled (Portrait of a Famous Ballplayer)”, din 1981, a fost vândută, de asemenea, în cadrul licitației de artă modernă și contemporană de la Phillips, aducând 7,8 milioane de dolari.

Vânzarea din Hong Kong a înregistrat în total 26,8 milioane de dolari, cu o rată de vânzare de 96%, o creștere de 10% față de sezonul precedent, a precizat casa. Au mai fost adjudecate „Leopard and Lamb” (2016), de Banksy, la 4,7 milioane de dolari; „Infinity Nets (ZGHEB)”, de Yayoi Kusama, din 2007, la 3,3 milioane de dolari, și o altă lucrare a lui Kusama, „Pumpkin” (2000), la 1,7 milioane de dolari.