Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  BBC face o incursiune în primul muzeul de artă inspirat din natură, din Gloucestershire

BBC face o incursiune în primul muzeul de artă inspirat din natură, din Gloucestershire

BBC prezintă un reportaj în primul muzeu inspirat de flora şi fauna de pe planetă – Nature in Art din Gloucestershire. Respectivul muzeu are sediul într-o vilă în stil georgian de secol XVIII. “Internaţional în misiunea, postura şi demersul său, Nature in Art este un loc obligatoriu de vizitat pentru cei interesaţi de artă de clasă mondială, natură şi patrimoniu”, spun reprezentanţii instituţiei culturale.

Muzeul a fost creat în 1982 şi are ca motivaţie principală ideea de comunitate şi de legătură între colecţii care “sunt o ocazie pentru inspiraţie, învăţare şi, poate, cel mai important, descoperire”.

Printre artiştii prezentaţi de muzeu se regăsesc Pablo Picasso şi David Shepherd. Cu lucrări vechi de până la 1.500 de ani, Nature in Art găzduieşte opere a 600 de artişti din 50 de ţări.