Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Beeple, celebru după ce un NFT al lui a fost vândut pentru 69 de milioane de dolari, va expune pentru prima dată într-un muzeu

Beeple, celebru după ce un NFT al lui a fost vândut pentru 69 de milioane de dolari, va expune pentru prima dată într-un muzeu

Beeple, pe numele real Mike Winkelmann, devenit celebru după ce un NFT (nonfungible token) al lui a fost vândut anul trecut pentru 69 de milioane de dolari, va expune pentru prima dată într-un muzeu.

Castello di Rivoli Museo d’Arte Contemporanea din Torino va include, pe 24 aprilie, prima lui sculptură, „Human One”, în „Espresioni con Frazioni”, expoziție care subliniază modurile în care noile tehnologii și problemele sociale afectează experiența umană.

„Această expoziție reunește multe viziuni contemporane de ce însemnează azi să fi om într-o lume post-umană și care este condiția umană actuală”, este explicația dată de organizatori.

Sunt aduși laolaltă artiști tradiționali și digitali, de la Beeple la Julie Mahretu și Richard Bell.

Curatori sunt Carolyn Christov-Bakargiev, Marcella Beccaria, Marianna Vecellio și Fabio Cafagna.

„E o mare onoare”, a spus Winkelmann, citat de Wall Street Journal.

Sculptura „Human One” reprezintă un astronaut care hoinărește prin diverse peisaje. Ea a fost cumpărată prin Christie’s, în noiembrie anul trecut, pentru 29 de milioane de dolari, de investitorul Ryan Zurrer, care o împrumută acum pentru expoziție.