Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Bestiar – Picasso și Dalí dintr-o colecție privată, la Castelul Cantacuzino
castelul cantacuzino, curatorial.ro

Bestiar – Picasso și Dalí dintr-o colecție privată, la Castelul Cantacuzino

„Picasso și Dalí. Bestiar” va fi deschisă la Castelul Cantacuzino din Bușteni în perioada 2 noiembrie 2023 – 24 martie 2024.

A doua expoziție din România organizată pentru a marca „Anul Picasso”, cinci decenii de la moartea artistului spaniol, va fi deschisă în galeria de artă a Castelului Cantacuzino pe 2 noiembrie, la ora 14:00.

Lucrările prezentate aici provin din colecția lui Adrian Șocu, colecționar stabilit la Paris.

Este o expoziție tandem care are în centru numeroasele reprezentări ale animalicului în creațiile lui Pablo Picasso și Salvador Dalí.

Expoziția cuprinde mai mult de 100 de lucrări originale semnate de cei doi titani ai artei spaniole, create în diverse medii și prin tehnici distincte, dar și cărți-obiect, cataloage și cărți ilustrate rare despre cei doi artiști, editate și publicate în timpul vieții acestora.

Pablo Picasso este, în prezent, protagonistul unei ample expoziții deschise la MARE/ Muzeul de Artă Recentă din București, iar o expoziție Salvador Dalí va fi vernisată în decembrie, la Arcub.

În urmă cu un an, Castelul Cantacuzino din Bușteni a găzduit cea mai mare expoziție din România dedicată artiștilor Francisco de Goya și Salvador Dalí și controverselor stârnite de arta lor.