Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Bienala de Arhitectură de la Veneția

Bienala de Arhitectură de la Veneția

Bienala de Arhitectură de la Veneția, amânată de anul trecut din cauza pandemiei se va desfășura în perioada 22 mai – 21 noiembrie 2021. Este prima expoziție de anvergură internațională deschisă postpandemie. Statutând noi demersuri sau experimente în arhitectură, Bienala din acest an este curatoriată de Hashim Sarkis, decanul Facultății de Arhitectură de la MIT, USA. “How we live together” este umbrela tematică sub care se adună multiple răspunsuri şi soluții intelectual inventive și solidare la problematicile globale cu care se confruntă arhitectura contemporană.

Pavilioanele naționale își aşteaptă vizitatorii – public de specialitate şi public cultural – oferind și de această dată expuneri interesante. Remarcabile: Pavilionul USA, pavilionul Danemarcei, pavilionul UK, etc.

Pavilionul României este reprezentat de proiectul “Fading Borders” generat de o echipă tânără – Biroul de Arhitectură Poster. Proiectul este centrat pe viața emigranților români și efectele emigrării/migrației asupra țării și a locuirii, documentând o realitate prea puțin afirmată la noi.

 

Citiţi integral: https://www.urban.ro/pavilionul-romaniei-la-bienala-de-la-venetia-2022/