Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Bienala de la Istanbul, în perioada 11 septembrie – 14 noiembrie
istanbul, orasul vechi, fundatia istanbul pentru cultura si arte

Bienala de la Istanbul, în perioada 11 septembrie – 14 noiembrie

Bienala de la Istanbul, organizată de entitatea non-profit Fundația Istanbul pentru Cultură și Arte (İKSV), va avea loc anul acesta în perioada 11 septembrie – 14 noiembrie.

Au fost anunțați, pentru început, mai mult de 80 de artiști și colective care își vor prezenta lucrările în festival, precum și colaboratorii pentru catalog și programul de filme. Lista va continua să fie actualizată.

Expoziția este curatoriată de David Teh, Amar Kanwar și Ute Meta Bauer.

Curatorii au menționat că vor fi demarate „proiecte transformative pe termen lung”, pe care echipa vrea să le dezvolte alături de comunitățile locale.

Bienala va cuprinde expoziții și dezbateri, proiecții, ateliere și este însoțită de un program radio cu 25 de episoade, lansat la finalul lunii mai, care va continua până la deschidere.

Proiectele, împărțite în șase categorii – Geo-poetics/Elemental Politics, News, Pedagogy, Ancient Solutions, Synaesthesia și An-archiving – vor fi prezentate în zece locuri din Istanbul.

Foto: Fundația Istanbul pentru Cultură și Arte