Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Bienala Timișoreană de Arhitectură – Beta: Artă și arhitectură urbană din toată lumea – FOTO
beta 2022, curatorial.ro

Bienala Timișoreană de Arhitectură – Beta: Artă și arhitectură urbană din toată lumea – FOTO

Cea de-a patra ediție a Bienalei Timișorene de Arhitectură – Beta 2022 a debutat pe 23 septembrie cu vernisajul expoziției principale, „Another Breach in the Wall”, curatoriată de Daniel Tudor Munteanu și Davide Tommaso Ferrando, expusă în Palatul Ștefania (Piața Romanilor nr. 1), un spațiu abandonat în interiorul unei clădiri de patrimoniu din cartierul Fabric, recuperat de Beta 2022 ca spațiu expozițional.

Până pe 23 octombrie, bienala aduce publicului diverse formate de evenimente, atât clasice, cât și informale și experimentale: conferințe și dezbateri, workshop-uri, tururi ghidate, expoziții, seri de cinema și lansări de carte.

beta 2022, curatorial.ro

În 2022, bienala își propune să discute despre „Oraș, un bun comun”, iar tema aleasă și seria de evenimente din cadrul Beta va investiga relația fiecăruia locuitor cu spațiul urban, încurajând publicul să fie un actor activ în spațiul urban și să își recâștige, în mod responsabil, dreptul la oraș.

beta 2022, 1, curatorial.ro

Beta 2022 este oorganizată de Ordinul Arhitecților din România, Filiala Teritorială Timiș și Facultatea de Arhitectură din Timișoara.

Programul complet al bienalei este disponibil pe betacity.eu.