Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  „Black Chapel”, o creaţie inspirată de arta sacră, de Theaster Gates, va fi prezentată la Serpentine din Londra
serpentine black chapel

„Black Chapel”, o creaţie inspirată de arta sacră, de Theaster Gates, va fi prezentată la Serpentine din Londra

„Black Chapel”, o creaţie semnată de Theaster Gates, inspirată de arhitectura sacră, va fi prezentată la Galeria Serpentine din Londra.

Structura acestei capele artistice este inspirată de clădirile cu scop sacru din Statele Unite ale Americii, de templele romane şi de construcţii din cultura africană.

Forma circulară a pavilionului reflectă bisericile rotunde din cultura ungară, cercurile voodoo sau cele din tehnica folosită în capoeira –  considerată sacră de către comunităţile africane, în trecut.

Un spaţiu de contemplare

Modul în care intră lumina în acest spaţiu îndeamnă la reflecţie şi la sentimentul de comunitate. De asemenea, există o componentă urbană a acestui proiect de capelă creată în 2022.

Pentru acest spaţiu, Gates a realizat picturi inspirate de opera lui Mark Rothko, care îl omagiază pe tatăl său, care lucra pe acoperişuri. Tehnica lui foloseşte inclusiv flacăra deschisă, utilă pentru a realiza aderenţa materialelor.

Pavilionul construit de Gates devine un spaţiu care va fi dedicat mai multor evenimente artistice, în timpul acestei veri. Capela urbană este deschisă în perioada 10 iunie – 16 octombrie.

Credit foto: Serpentine