Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  „Brâncuși la Târgu Jiu”, fotografii din perioada edificării Coloanei fără Sfârșit și piese din diverse colecții personale
brancusi la targu jiu

„Brâncuși la Târgu Jiu”, fotografii din perioada edificării Coloanei fără Sfârșit și piese din diverse colecții personale

Expoziția „Brâncuși la Târgu Jiu”, ce reunește fotografii din perioada edificării „Coloanei fără Sfârșit” și piese din diverse colecții personale, va fi vernisată pe 17 iulie, la ora 17:00, în Muzeul Național „Constantin Brâncuși”, unde va putea fi vizitată până pe 26 iulie.

În expoziție, se vor regăsi fotografii, cărți poștale, medalii omagiale, mărci filatelice, afișe și alte obiecte de colecție. Cele mai multe dintre exponate provind din colecțiile lui Gabriel Boiangiu, Andrei Remescu, Sabin Cornoiu, Ion Țîrlea, Grigore Haidău, Jean Cernitoiu și Adrian Tudor.

De asemenea, vor pune la dispoziție exponate Muzeul Național „Constantin Brâncuși” – afișe, cărți poștale și alte obiecte -, iar Centrul de Cercetare, Documentare și Promovare „Constantin Brâncuși” – fotografii și documente.

Fotografiile de la edificarea „Coloanei fără Sfârșit” au fost executate de Ștefan Georgescu-Gorjan, realizatorul tehnic al capodoperei brâncușiene, dar și de membri ai echipei de construcție. Există și o reproducere a fotografiei realizată de Constantin Brâncuși cu târgul fânului pe care a desenat prima schiță a Coloanei, cea care avea să-i servească de model pentru monumetul închinat Eroilor neamului. Fotografiile în original fac parte din Arhiva Gorjan.

Totodată, Liceul de Arte „Constantin Brăiloiu” va organiza o expoziție cu lucrări realizate de elevi de la licee vocaționale, în cadrul evenimentului Concursul International Arhetipuri în sculptura lui Constantin Brâncuși.