Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Brooklyn Museum a adăugat mai mult de 300 de lucrări la colecție
maria magdalena campos pons behold

Brooklyn Museum a adăugat mai mult de 300 de lucrări la colecție

Brooklyn Museum a cumpărat și adăugat mai mult de 300 de lucrări la colecție, inclusiv piese de María Magdalena Campos-Pons, Dyani White Hawk și Grafton Tyler Brown.

Achizițiile acoperă mai multe medii și perioade de timp, cu un accent deosebit pe arta contemporană. Printre cele mai importante opere se numără lucrări de Liza Lou, KAWS, Whitfield Lovell, Ebony G. Patterson, Tyler Mitchell, Yto Barrada, Hisako Hibi, Jenna Gribbon, Rashid Johnson și Valie Export.

Câteva dintre aceste noi achiziții fac parte din galeriilr de artă americană ale muzeului care urmează să fie deschise anul viitor. În plus, muzeul a achiziționat piese istorice și contemporane ale unor artiști internaționali, precum Esther Mahlangu și Gim Jeong-hui.

Directoarea instituției, Anne Pasternak, a declarat într-un comunicat: „Suntem recunoscători pentru sprijinul generos al sponsorilor noștri, care ne ajută să construim o colecție care stârnește uimire și mirare, creează punți de legătură între oameni și evidențiază povești istorice importante. Este un privilegiu să primim aceste contribuții remarcabile și semnificative în colecția noastră și să le împărtășim cu vizitatorii noștri”.

Foto: „Voyeurs and Beholders of…” (2008), de María Magdalena Campos-Pons (c) Brooklyn Museum