Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Bunuri culturale din mai multe colecții ieșene, în expoziția „La Belle Epoque” 
la belle epoque

Bunuri culturale din mai multe colecții ieșene, în expoziția „La Belle Epoque” 

Bunuri culturale din mai multe colecții sunt incluse în expoziția „La Belle Epoque – eleganță, rafinament, culoare” de la Galeriile „Dumitru I. Grumăzescu” din Iași.

Expoziția va fi deschisă pe 6 august, la ora 10:00. Ea reînvie – prin fotografii, picturi și ținute realizate în spiritul Belle Epoque – amintirea unui timp istoric fixat în memoria colectivă drept unul al eleganței, dar și al marilor împliniri și progrese realizate în toate domeniile.

Sunt prezentate fotografii din colecția Muzeului Municipal „Regina Maria” Iași, care au meritul de a creiona o imagine a societății surprinsă în ultimele două decenii ale veacului al XIX-lea și în primul deceniu al secolului al XX-lea.

Alături de bunurile culturale cu valoare istorică și artistică stau obiecte de artă decorativă și mobilier specific epocii, care permit redarea și evocarea unor crâmpeie din viața europenilor de dinainte de declanșarea Marelui Război.

În cadrul expoziției pot fi admirate bunuri culturale din colecțiile: Ateneului Național Iași, Sophia, Mihaela Iacob Design, Le’adore, Galeriilor Dana, Mihai Coțovanu, Ofelia Huțul, Daniela Isache.