Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Burning Man – Douăsprezece sculpturi monumentale, pe proprietatea ducilor de Devonshire
chatsworth

Burning Man – Douăsprezece sculpturi monumentale, pe proprietatea ducilor de Devonshire

Douăsprezece sculpturi monumentale sunt montate pe proprietatea ducilor de Devonshire, care va găzdui o expoziție de artă în aer liber în perioada 9 aprilie – 1 octombrie 2022.

Expoziția din Chatsworth (Derbyshire), intitulată „Radical Horizons: The Art of Burning Man”, cuprinde sculpturi de la festivalul de arte și cultură Burning Man, care are loc anual în SUA.

Sculpturile vor fi amplasate în parcul de pe proprietate, ce poate fi vizitat gratuit, potrivit BBC. Ducii de Devonshire au spus că există tradiția de a folosi proprietatea ca fundal pentru lucrări contemporane.

Organizatorii au transmis că este prima dată când sculpturile sunt expuse în Marea Britanie.

Festivalul Burning Man are loc, în mod obișnuit, în Black Rock (Nevada) și culminează cu arderea simbolică a unei construcții din lemn în formă de om.

Expoziția din Chatsworth va include opt sculpturi din festival și patru construite la fața locului, între care trei vor fi create cu ajutorul vizitatorilor și ale unor grupuri din comunitate.

Credit foto: Chatsworth