Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Calder Gardens, spațiu din Philadelphia dedicat artei lui Alexander Calder
calder gardens1

Calder Gardens, spațiu din Philadelphia dedicat artei lui Alexander Calder

Calder Gardens, spațiu din Philadelphia dedicat artei sculptorului Alexander Calder (1898 – 1976), urmează să fie deschis în 2024, iar firma de arhitectură și design Herzog & de Meuron a făcut publice primele imagini ale complexului.

Grădinile Calder se vor afla la mică distanță de Barnes Foundation, aproape de Benjamin Franklin Parkway. Vor fi parte din Parkway Gardens și vor găzdui sculpturi ale artistului modernist.

calder gardens

„Nu facem un muzeu, facem un loc pentru introspecție”, a spus Alexander S. C. Rower, președinte al Calder Foundation și nepot al artistului.

Desfășurându-se pe 5.500 de metri pătrați, Calder Gardens vor găzdui lucrări de mari dimensiuni, atât indoor, cât și outdoor.

Lucrările, în principal împrumutate de la muzee și diverse colecții, vor fi expuse prin rotație de-a lungul anilor. Momentan, nu a fost stabilită prezentarea inițială.

calder gardens 2

Proiectul, în valoare de 70 de milioane de dolari, a fost demarat în 2020. Herzog & de Meuron a proiectat anterior clădiri ca Parrish Art Museum, Young Museum și Pérez Art Museum Miami.

Imagini ©HERZOG & DE MEURON/ ALEXANDER CALDER ©2022 CALDER FOUNDATION, NEW YORK/ARTISTS RIGHTS SOCIETY (ARS), NEW YORK