Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  „Când ne dezvățăm să devenim” – solo show Liliana Basarab, la galeria Creart
liliana basarab când ne dezvățăm să devenim

„Când ne dezvățăm să devenim” – solo show Liliana Basarab, la galeria Creart

„Când ne dezvățăm să devenim”, expoziție solo a artistei Liliana Basarab, va fi deschisă la galeria Creart în perioada 7 – 28 martie.

Expoziția, curatoriată de Ana Daniela Sultana, aduce laolaltă lucrări recente de ceramică ale artistei. „În recenta ei serie de lucrări, Liliana Basarab exersează arta devenirii și dezvățării în ipostaze și ipoteze feminine, de la himere sau creaturi mitologice, caracteristice practicii sale artistice, la autoportret, în care părul ca un văl (din lucrarea care face, de altfel, afișul expoziției) extinde și mai mult cheia de interpretare, putând fi asimilat cu simbolistica femeii din lumea islamică”, notează curatoarea.

Liliana Basarab (n. 1979) este o artista vizuală activă profesional în București, care și-a început cariera în Iași, la începutul anilor 2000. Practica ei artistică este angajată social și funcționează adesea ca un comentariu la adresa noțiunii de reprezentare. Este interesată de problematici de gen și lucrează în diferite medii artistice precum ceramică, textile, desen, performance, ateliere participative, video. Face parte din colectiva care organizează Premiile pentru literatură scrisă de femei „Sofia Nădejde”.

Lucrările ei au fost prezentate în expoziții solo și de grup în țară și străinătate.

Construită pe formatul unui white box, galeria Creart – un proiect al Centrului de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București – este un spațiu expozițional dedicat artei contemporane, cu solo show-uri ale unor artiști consacrați consacrate, dar și ale unor artiști emergenți.