Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Capodopera lui Lucian Freud „Girl with Closed Eyes”, licitată pentru prima dată

Capodopera lui Lucian Freud „Girl with Closed Eyes”, licitată pentru prima dată

Capodopera lui Lucian Freud „Girl with Closed Eyes” va fi licitată, pentru prima dată, în anul care marchează centenarul nașterii artistului, potrivit Christie’s.

Creat în 1986-87, rafinatul portret al lui Janey Longman a rămas în aceeași colecție timp de 35 de ani. Întinsă pe un pat în studioul artistului din Holland Park, modelul este surprins într-un moment de reverie.

Pictura va fi expusă la New York și Hong Kong, înainte de a fi expusă la Londra.

A revoluționat portretul contemporan

Lucian Freud (8 decembrie 1922 – 20 iulie 2011) a fost pictor şi grafician englez, originar din Germania. Nepot al celebrului psihanalist Sigmund Freud, a emigrat cu familia în anul 1933 în Anglia, refugiindu-se din faţa terorii naziste. Şi-a descoperit repede vocaţia artistică, asfel încât educaţia pe care a primit-o a stat sub semnul artei. A iniţiat şi a susţinut renaşterea picturii figurative, care, după cel de-al Doilea Război Mondial, a irupt ca principală direcţie artistică în Marea Britanie, cunoscută sub numele de „Şcoala Londoneză”.

Împreună cu Francis Bacon şi Frank Auerbach, Lucian Freud a susţinut revenirea personajelor în compoziţie şi a revoluţionat portretul contemporan, sustrăgându-se oricăror prejudecăţi şi falsului puritanism.

Licitația 20th / 21st Century: London Evening Sale va avea loc pe 1 martie.

Foto credit: Christie’s