Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Cariera lui Antoni Gaudí, prezentată în peste 650 de obiecte la Barcelona

Cariera lui Antoni Gaudí, prezentată în peste 650 de obiecte la Barcelona

Cariera arhitectului Antoni Gaudí este prezentată, la Muzeul Național de Artă al Cataloniei din Barcelona, cu ajutorul a peste 650 de obiecte, în mare parte necunoscute publicului.

Colecția expusă a fost selectată cu ajutorul Musée d’Orsay și include mobilă, documente, fotografii, inclusiv din timpul lucrărilor la Sagrada Familia, statui și picturi.

Obiectivul expoziției de la MNAC este de a oferi o nouă viziune asupra celebrului arhitect spaniol, care a trăit între anii 1852 și 1926, dar și de a face oamenii să reflecteze asupra istoriei orașului Barcelona și asupra impactului pe care Gaudí l-a avut asupra acestuia.

Sagrada Familia

Între cele mai importante elemente ale expoziției se numără reconstrucția unui hol din faimoasa clădire La Pedrera, cunoscută și sub numele de Milà. Un altul este o neobișnuită masă de toaletă concepută de arhitect pentru Palau Güell.

„Acest culoar este un coridor pentru ca vizitatorii să treacă, însă el este anticamera din Casa Milà din Barcelona, care a fost împărțită între trei proprietari”, a explicat directorul Muzeului Național de Artă al cataloniei, Pepe Serra, citat de Euronews. El a spus că recompunerea mobilei a durat un an și jumătate.

Expoziția, deschisă până pe 6 martie 2022, cuprinde și lucrări ale colaboratorilor lui, precum Alex Clapés, Josep Maria Jujol, John Ruskin, August Ended și Thomas Jeckyll.