Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
curatorial.ro  /  Artǎ   /  Catharsis și înțelegerea timpului – Eufrosina Săbiescu expune la Viena
spirala timpului, icr viena

Catharsis și înțelegerea timpului – Eufrosina Săbiescu expune la Viena

„Spirala timpului/ Zeitspirale”, expoziție a artistei Eufrosina Săbiescu este găzduită de galeria ICR Viena în perioada 3 – 31 octombrie.

Curatoarea Ana-Maria Altmann explică: „Eufrosina Săbiescu este, în sensul clasic al cuvântului, un sculptor pasionat. Modelează, ia amprente, toarnă în bronz, retușează și șlefuiește. Nimic nu este lăsat la voia întâmplării. Mâinile ei sunt obosite, suprasolicitate și umflate, ele îi poartă arta și pe cei trei copii ai ei printr-o poveste de viață care are nevoie de timp pentru a se desfășura. În lucrările sale, Eufrosina Săbiescu își articulează propria înțelegere a timpului, nu cu plictiseală sau cu relaxare, ci cu curaj în timpul parcursului artistic. Problema catharsisului se află în centrul operei ei. Răspunsul este reflectat în lucrările care și-au găsit drumul în spirala timpului ei”.

Despre Eufrosina Săbiescu

Eufrosina Săbiescu trăiește și lucrează la Viena. Născută într-o familie de artiști, ea a considerat arta ca fiind vocația sa încă din fragedă copilărie. Și-a aprofundat cunoștințele în domeniul artei prin studii la Universitatea Națională de Artă din București. Aici a finalizat studiile în sculptură cu o diplomă de licență și ulterior a absolvit și programul de master în arte. După absolvire a primit o bursă internațională pentru artiști din partea DAAD la prestigioasa Kunstakademie Düsseldorf unde a studiat cu profesorii David Rabinowitch și Anthony Cragg.

De atunci, Eufrosina Sabiescu a participat la numeroase expoziții internaționale și Bienale de Artă, fiind nominalizată pentru Premiul Asociației Naționale a Artiștilor Plastici, Bienala de Artă România în 2013. Sculpturile ei fac acum parte din colecții private din Germania, Austria, Italia și România, iar lucrarea sa „Aqua di Volterra” a devenit parte a TAAM Museo Itinerante d’Arte Contemporanea di Sculptura Volterra, în 2011. Pentru contribuția în domeniul artei a fost recompensată cu Woman Art Award, în 2022, la Paris, de către Fundația Internațională Musa.