Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Catinca Malaimare, expoziție și performance la Zabludowicz Collection din Londra
catinca malaimare, expozitie

Catinca Malaimare, expoziție și performance la Zabludowicz Collection din Londra

Artista română Catinca Malaimare va prezenta un performance la Zabludowicz Collection, în seara zilei de 9 martie, în cadrul primei expoziții personale în galeria londoneză, intitulată „Gamma and Omega hold hands”, deschisă aici până pe 30 aprilie.

La Londra, coregrafia lui Malaimare ia formă de performance, sculptură, audio și film, dezvăluind relația noastră intimă cu instrumentele tehnologice.

Scăldat într-o lumină albastră rece, motivul central al instalației – o bandă rulantă industrială pe roți mobile – stă într-o formă curbă. O narațiune audio pe mai multe canale este redată de un set de difuzoare ascunse în spatele unor globuri disco în timp ce personajele principale, Gamma și Omega, intră încet în spațiul expozițional. Timp de treizeci de minute, performerii Sian Fan și ZE acționează alături de greoaia bandă rulantă. Mașinăria acționează ca un alt corp.

În perioada în care expoziția va fi deschisă vor avea loc alte cinci reprezentații ale performance-ului.

Scurtă biografie Catinca Malaimare

Catinca Malaimare (n. 1996, București) trăiește și lucrează la Londra. A absolvit în 2022 studiile postuniversitare la Royal Academy of Arts din capitala britanică. Performând alături de tehnologii antropomorfizate, ea creează coregrafii ce manifestă relația noastră intimă cu instrumentele fotografice și ecranele pe care acestea ne proiectează înfățișarea.

Malaimare a expus în galerii și instituții internaționale. Printre proiectele recente se numără prezentarea expoziției tezei artistei în cadrul RA Show 2022, „Emergency Ex”, la Very Contemporary Performance Festival Cross Border, Somers Gallery, participarea la a 20-a ediție a Bienalei Pančevo (Serbia) curatoriată de Maja Ćirić, „Staycation”, un proiect colaborativ alcătuit dintr-un simpozion urmat de o expoziție de grup la Galeria Catinca Tăbăcaru și spațiul artist-run Sandwich în București (2021-2022); „VIDEO+RADIO+LIVE”, o expoziție colaborativă organizată de galeriile Catinca Tabacaru, Ivan, Sandwich, Suprainfinit, Sector 1 și Plan B, inclusă în programul oficial al Bienalei Art Encounters 2021 de la Timișoara; participarea la Immaterial Salon din cadrul Art-O-Rama, Marseilles (2021).

În plus, Catinca Malaimare a performat și expus la: Centrul de Interes din Cluj-Napoca (2021); Galeria Catinca Tabacaru din București (2021); CFPR, Bristol (2021); Another Mobile Gallery, București (2020).

Malaimare, reprezentată în țară de Galeria Catinca Tăbăcaru, pregătește prima sa expoziție personală cu Brooke Benington din Londra, care va avea loc în mai 2023.