Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Cea mai mare expoziție Botticelli în Statele Unite, la Minneapolis Institute of Art
sandro botticelli, uffizi, curatorial.ro

Cea mai mare expoziție Botticelli în Statele Unite, la Minneapolis Institute of Art

Cea mai mare expoziție Botticcelli în Statele Unite va fi găzduită de Minneapolis Institute of Art și cuprinde mai mult de 45 de opere de artă împrumutate de la Galeriile Uffizi din Florența.

Expoziția dedicată lui Sandro Botticelli va fi deschisă pe 15 octombrie și are ca obiectiv să ofere o perspectivă nouă asupra operei maestrului italian al Renașterii, potrivit Art Newspaper.

„Botticelli and Renaissance Florence: Masterworks from the Uffizi” a fost concepută la început de 2020, când curatorii muzeului, Rachel McGarry și Elizabeth MacMillan, au demarat colaborarea cu Uffizi și Cecilia Frosinini, istoric de artă și expert în restaurare la Opificio delle Pietre Dure din Florența, institut al Ministerului italian al Culturii.

Echipa de la Minneapolis Institute of Art (MIA), care intenționa să verniseze expoziția în vara lui 2021, a reușit să împrumute 15 desene pe hârtie, inclusiv trei care nu au mai fost expuse în SUA, astfel de lucrări rareori fiind împrumutate din cauza stării delicate în care se prezintă. Câteva sculpturi romane au fost de asemenea incluse în expoziție, pentru a prezenta modelele care i-au inspirat pe Botticelli și cercul său.

Relația dintre muzeul american și Uffizi este marcată și de faptul că Eike Schmidt a fost curator al MIA înainte de a prelua conducerea galeriilor din Florența, în 2015.

„Botticelli and Renaissance Florence: Masterworks from the Uffizi” va fi deschisă până pe 8 ianuarie 2023.

Foto: „Saint Augustine in His Study” (cca. 1494), Sandro Botticelli / Galeriile Uffizi