Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Cea mai mare expoziție Suzana Fântânariu, deschisă la MNArT, prelungită
fantanariu, mnart

Cea mai mare expoziție Suzana Fântânariu, deschisă la MNArT, prelungită

Muzeul Național de Artă Timișoara a anunțat prelungirea expoziției artistei Suzana Fântânariu, datorită succesului remarcabil în rândul publicului, până la o dată ce va fi comunicată ulterior.

„Catharsis la o margine de lume. Suzana Fântânariu, o retrospectivă/ Catharsis at the end of a world. Suzana Fântânariu, a retrospective” a fost deschisă în luna decembrie a anului trecut în Galeria Paul Neagu și urma să fie închisă la 30 mai.

Expoziția reprezintă cel mai amplu eveniment expozițional dedicat Suzanei Fântânariu, o artistă emblematică a artei contemporane din România.

Trăind și creând în Timișoara, din 1986 până în prezent, Suzana Fântânariu a influențat puternic scena artistică locală și națională. Expoziția prezintă, tematic și contextual, mai mult de 130 de lucrări realizate în diverse tehnici – grafică, desen, obiect, carte-obiect, instalație, gravură și performance – alături de un vast fond documentar ce include fotografii, materiale multimedia, cataloage, broșuri și texte de autor.

Printre lucrările expuse se numără și creațiile din perioada influențelor stampei japoneze (1975-1990), lucrările experimentale din anii 1990-2010 și cele mai recente opere din perioada 2010-2023.

„Creația Suzanei Fântânariu se alcătuiește organic, incluziv și sistemic, asemenea straturilor succesive specifice structurilor naturii și istoriei antropologice, diversificându-se exponențial, conectându-se cu realități diverse în modalități atipice, care se transformă în potențiale direcții autonome, caracterizând un timp și un spațiu pe care îl umple de inovație și conținut”, subliniază Andreea Foanene, curatoarea expoziției.