Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Cel mai mare portret Pablo Picasso, creat în Italia
picasso, verona

Cel mai mare portret Pablo Picasso, creat în Italia

Artistul italian Dario Gambarin a creat, cu ajutorul unui tractor, un portret al lui Pablo Picasso pe un câmp din Castagnaro, Verona.

Inspirat de autoportretul lui Picasso din 1907, Gambarin afirmă că a realizat acum cel mai mare portret făcut vreodată artistului spaniol.

Acțiunea lui a marcat 50 de ani de la moartea lui Pablo Picasso, pe 8 aprilie.

picasso, dario gambarin

Picasso, de Dario Gambarin

Anul Picasso

Comunitatea artistică mondială îl va comemora în 2023 pe Picasso prin expoziții retrospective, dezbateri și conferințe.

Patruzeci și două de evenimente vor fi organizate de 38 de instituții internaționale, în perioada 2023 – 2024, sub patronajul președintelui francez Emmanuel Macron și a lui Bernard Picasso, nepotul artistului.

Muzeul de Artă Recentă din București va reprezenta România între acestea.

Aproximativ 100 de lucrări semnate de Pablo Picasso și de artiști români influențați de maestrul spaniol se vor regăsi în expoziția „Efectul Picasso”, deschisă la MARe în perioada 25 septembrie 2023 – 8 ianuarie 2024.

Pablo Ruiz Picasso s-a născut pe 25 octombrie 1881, în Málaga, capitala provinciei spaniole Andaluzia. El a murit pe 8 aprilie 1973, la Mougins (Franța).