Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Cele mai interesante proiecte românești de arhitectură, la Romanian Creative Week Iași
regionala de arhitectura 2017

Cele mai interesante proiecte românești de arhitectură, la Romanian Creative Week Iași

Proiecte nominalizate și premiate la patru ediții ale Regionalei de Arhitectură Moldova vor fi expuse la Romanian Creative Week Iași, în perioada 19 – 28 mai 2023.

Romanian Creative Week (RCW), important eveniment dedicat industriilor creative românești, și Ordinul Arhitecților din România, Filiala Iași, organizează expoziția „Retrospectivă – Regionala de Arhitectură Moldova 2015 – 2021 / R[ewind]A[ccess]M[emory] – Looking Back with New Perspective”.

Organizatorii lansează arhitecților, cu această ocazie, și un apel pentru materiale video.

„Retrospectivă” va inspira publicul prin expunerea celor mai interesante proiecte românești de arhitectură, care au fost premiate și nominalizate la edițiile din 2015, 2017, 2019, 2021 ale Regionalei de Arhitectură Moldova, la secțiunile: Arhitectura rezidențială (locuințe individuale și colective); Arhitectura clădirilor publice; Arhitectura industrială;Amenajări interioare; Restaurare, reabilitare, reconversie; Proiecte, Studii, Arhitectura participativă.

Expoziția își propune să evidențieze complexitatea manifestărilor și a expresiilor contemporane ale arhitecturii. Pentru a explora domenii noi, impuse de contextul social, economic, cultural, pentru a identifica direcțiile de dezvoltare ale spațiului urban, dar și implementarea noilor tehnologii și inovații din domeniul construit, „Retrospectivă” ne invită să privim spre spațiile deja create și să analizăm experiențele senzoriale și umane generate.

Expoziția de arhitectură va fi  amenajată la primul etaj al Palatului Culturii din Iași și va fi deschisă publicului pe toată perioada desfășurării Romanian Creative Week.

Call for videos. Detalii de participare

Pe lângă panourile cu printurile proiectelor premiate și nominalizate la edițiile precedente ale Regionalei de Arhitectură Moldova, expoziția va cuprinde și o componentă multi-media (audio, video), care va oferi vizitatorilor o experiență interactivă inedită.

Birourile de arhitectură ale căror proiecte au fost selectate și premiate sunt invitate să trimită câte un material video care să prezinte experiența senzorială și umană din spațiile generate în urma procesului de proiectare și construire.

Toate materialele video trimise vor fi integrate în expoziția „Retrospectivă”.

Materialele video, format 16:9, full HD, cu o durată maximă de 5 minute pot fi trimise în perioada 8 martie – 1 mai 2023, pe adresa de e-mail conferinte@oar-iasi.ro., dar și pe oar-iasi.ro/evenimente.

Cea de-a treia ediție Romanian Creative Week este organizată de Federaţia Patronatelor din Industriile Creative (FEPIC), înfiinţată la Iaşi, în 2011.