Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Cele mai populare muzee în căutări online anul acesta
paris,,france, ,september,20:,the,louvre,museum,facade,on

Cele mai populare muzee în căutări online anul acesta

Cele mai populare muzee în căutări online anul acesta sunt în mare parte instituții din marile capitale europene, în top 10 intrând doar două din afara bătrânului continent.

Google a publicat „Anul în căutare”, un segment fiind dedicat muzeelor la nivel global. Lista e destul de previzibilă, axată într-adevăr pe capitalele europene ale turismului:

Louvre, Paris, Franța
British Museum, Londra, Regatul Unit
Musée d’Orsay, Paris, Franța
Natural History Museum, Londra, Regatul Unit
teamLab Planets, Tokyo, Japonia
Rijksmuseum, Amsterdam, Țările de Jos
Museo Nacional del Prado, Madrid, Spania
Van Gogh Museum, Amsterdam, Țările de Jos
American Museum of Natural History, New York, New York
Anne Frank House, Amsterdam, Țările de Jos

O excepție este teamLab Planets. Spațiul de artă imersivă din Tokyo are un succes deosebit în rândul turiștilor străini. Muzeul susține că 1 din 10 turiști străini care vin în Japonia cumpără bilete pentru a vedea experiența interactivă a teamLab, care include un iaz Koi digital în care pești animați explodează în flori atunci când vizitatorii îi ating, un mediu în care te plimbi printre sfere luminoase și o zonă în care poți interacționa cu „lumina solidificată”.

Cealaltă excepție este Muzeul American de Istorie Naturală, singura destinație americană din topul „Global” al muzeelor realizat de Google.

Muzee americane populare

Cât privește muzeele din Statele Unite, aici cele mai căutate au fost cele de istorie naturală și de artă.

American Museum of Natural History, New York, New York
9/11 Memorial & Museum, New York, New York
Smithsonian National Museum of Natural History, Washington, D.C.
Ark Encounter, Williamstown, Kentucky
The Getty, Los Angeles, California
Smithsonian National Air and Space Museum, Washington, D.C.
The Art Institute of Chicago, Chicago, Illinois
Museum of Fine Arts, Boston, Massachusetts
Whitney Museum of American Art, New York, New York
Intrepid Museum, New York, New York

Popularitatea în căutări a Muzeului American de Istorie Naturală corespunde cu deschiderea aripei Gilder Wing, în valoare de 465 de milioane de dolari, pe care Bloomberg a numit-o „un caz de spectacol arhitectural”.

Un aspect notabil al acestei liste este faptul că marile muzee de artă, Metropolitan Museum și Muzeul de Artă Modernă, nu se regăsesc în acest top 10. La nivel național, Getty, Institutul de Artă din Chicago și Muzeul de Arte Frumoase din Boston au stârnit mai mult interes.

Instituțiile newyorkeze care nu sunt de artă, inclusiv Muzeul American de Istorie Naturală, dar și Memorialul 9/11, precum și Muzeul Intrepid, au fost preferate. Muzeul Whitney este singura instituție care apără valoarea artei newyorkeze.