Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Ceramistul Ovidiu Ionescu expune la Galeteea
cultura prin gard, ionescu

Ceramistul Ovidiu Ionescu expune la Galeteea

Ceramistul Ovidiu Ionescu, laureat al premiilor Uniunii Artistilor Plastici din România 2023, va expune sub titlul „Cultura prin gard”, la Galeria Galeteea Contemporary Art din București, în perioada 20 noiembrie 2023 – 7 ianuarie 2024.

„Reprezentarea unor bariere la nivel social, de actualitate, în toate sferele societății umane, dar mai ales în cultură.
Metamorfozarea unor forme din natură regăsite și în imagini ale corpului uman ale căror componente sunt structuri universal valabile ce pot fi descoperite în descifrări istorice. Ca viziune de ansamblu, este o pornire de la entitatea umană cu extinderi de configurații plastice la elemente vizuale cu similitudini în diferite fizionomii formale ale materiei percepute sau imaginate ce pot fi detectate în anatomia umană – feminină, producând extinderi discursive.
Prin interpretările motivului plastic enunțat, ideatica este îndreptată spre zona nonformală. Fiind vorba de exprimare tridimensională, printr-o păstrare a principiilor armonice , confer reprezentări spațiale în ansambluri de instalații cu forme amplasate simetric și trimiteri spre dislocări asimetrice creând echilibru și o consonanță formală spre descifrări personale”, se arată în prezentarea expoziției.