Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Chrissie Iles și Meg Onli, desemnate curatorii ediției 2024 a Bienalei Whitney
meg onli, chrissie iles, whitney bienala

Chrissie Iles și Meg Onli, desemnate curatorii ediției 2024 a Bienalei Whitney

Chrissie Iles și Meg Onli sunt curatorii ediției 2024 a Bienalei Whitney, care are loc la Muzeul Whitney din New York.

Ambele s-au remarcat pentru expozițiile lor revoluționare care au susținut genul de artă conceptuală de care mulți curator tind să se ferească.

Tema bienalei care va debuta în primăvara lui 2024 nu a fost încă anunțată.

Cine este Chrissie Iles

Chrissie Iles este curator cu vechime la Whitney, unde a organizat expoziții care deseori au fost centrate pe filme și lucrări digitale. Printre expozițiile ei se numără „Dreamlands: Immersive Cinema and Art” (2016), care a căutat să traseze cum realizarea de filme a trecut dincolo de ecrane în mâinile artiștilor.

Ea a organizat și edițiile din 2004 și 2006 ale Bienalei Whitney, precum și programul de filme de la ediția din 2002.

La ediția de anul acesta, acum deschisă parțial, a fost eliminată granița dintre programul de filme și expoziția principală. Nu este clar dacă va fi menținută această practică.

Cine este Meg Onli

Curator independent aflat la prima sa mare bienală, Meg Onli a condus Underground Museum, fondat în Los Angeles de regretatul pictor Noah Davis, închis în mod neașteptat la începutul acestui an.

Înainte de asta, ea a fost curator la Institute of Contemporary Art Philadelphia.

Acolo s-a remarcat odată cu expoziția în trei părți „Colored People Time”, care explora „modul banal și cotidian în care istoria sclavismului și colonialismului pătrunde în prezent și are impact asupra viitorului”.

A fost lăudată și pentru o retrospectivă a artistului inovativ Ulysses Jenkins, organizată împreună cu Erin Christovale.

Foto: Meg Onli (stânga) și Chrissie Iles. Credit foto: Bryan Derballa/ Whitney Museum