Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Christie’s a realizat anul acesta vânzări cu 25% mai scăzute față de 2022

Christie’s a realizat anul acesta vânzări cu 25% mai scăzute față de 2022

Christie’s a realizat anul acesta vânzări cu 25% mai mici față de 2022, după ce directorul general Guillaume Cerutti a declarat că e estimat că va obține 6,2 miliarde de dolari în ambele categorii, artă și lux.

Anul trecut, casa de licitații a anunțat că a obținut suma de 8,4 miliarde de dolari, în mare parte datorită unui grup de vânzări de colecții cu un singur proprietar. Nu a mai fost cazul în 2023.

Succesul anului 2022 a fost impulsionat de vânzările de artă demnă de muzeu. Numai licitația colecției Paul Allen a adus 1,6 miliarde de dolari, record mondial, iar cinci lucrări au depășit pragul de 100 de milioane de dolari.

Dacă nu ar fi luată în calcul această vânzare, veniturile casei Christie’s tot ar fi mai mici față de anul trecut, însă cu 7%.

Pe de altă parte, suma de acum e mai mare decât cea raportată în 2019, ultimul an înainte de pandemia Covid-19, cu aproximativ 7 procente.

Reprezentanții casei au declarat că totalul licitațiilor acesteia (inclusiv vânzările derulate doar online) a ajuns la 5,02 miliarde de dolari. Vânzările private s-au ridicat la 1,2 miliarde de dolari. Din total, vânzările de lux – bijuterii, genți de mână, ceasuri și vinuri – au contribuit cu 1 miliard de dolari la totalul anului, un record pentru Christie’s pentru această categorie.