Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Christie’s a vândut în opt zile artă în valoare de 2 miliarde de dolari
christies, licitatie 20 21 century

Christie’s a vândut în opt zile artă în valoare de 2 miliarde de dolari

Christie’s a vândut în opt zile artă în valoare de 2 miliarde de dolari, iar în cele patru licitații organizate au fost înregistrate aproximativ 30 de recorduri de artist.

Pe 17 noiembrie, la New York, au avut loc două vânzări consecutive – 20th Century Evening Sale și 21st Century Evening Sale – care au generat un total de 421,9 milioane de dolari, cu taxe.

Licitațiile, în care au fost scoase la vânzare 104 lucrări de artă, au avut loc după ce, pe 9 și 10 noiembrie, colecția de artă a lui Paul Allen, co-fondator Microsoft, a fost vândută, tot la New York, pentru un total de 1,6 miliarde de dolari, stabilind un record mondial.

După 20 de recorduri de artist – între care Georges Seurat și Paul Cézanne -, pe 17 noiembrie au fost stabilite alte opt, jumătate pentru femei artist.

Combinate, cele patru seri au un rezultat de 2,04 miliarde de dolari.

20th Century Evening Sale

Prima vânzare din 17 noiembrie a realizat un total de 307,9 milioane de dolari. Lucrările „Untitled”, de Mark Rothko, și „Beatrice Hastings”, de Amedeo Modigliani, au condus vânzarea, fiecare fiind vândută pentru 17,56 de milioane de dolari.

Loturi importante au fost și o pânză de mari dimensiuni semnată Joan Mitchell, vândută pentru 14,13 milioane de dolari, și un autoportret Frida Kahlo, vândut pentru 8,63 de milioane de dolari.

21st Century Evening Sale

Cea de-a doua vânzare a avut un rezultat de 114,03 milioane de dolari.

Aceasta a fost condusă de tabloul „Sugar Ray Robinson”, de Jean-Michel Basquiat, care a fost adjudecat contra sumei de 32,67 milioane de dolari.

Recorduri

În 20th Century Evening Sale au fost stabilite recorduri pentru Eva Gonzales – 2,7 milioane de dolari, Paul Serusier – 1,74 milioane de dolari, și Emile Bernard – 3,42 milioane de dolari.

În 21st Century Evening Sale au fost stabilite recorduri pentru Jaune Quick-to-See Smith – 642.600 de dolari, Rashid Johnson – 3 milioane de dolari, Noah Davis – 1,5 milioane de dolari, Njideka Akunyili Crosby – 4,74 milioane de dolari, și Minjung Kim – 189.000 milioane de dolari.

Pe 18 noiembrie, la Christie’s va avea loc o licitație de artă postbelică și contemporană.