Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Cinci pânze remarcabile de Claude Monet vor fi licitate în martie la Londra

Cinci pânze remarcabile de Claude Monet vor fi licitate în martie la Londra

„Monet x Monet”, o colecție de cinci lucrări ale celebrului artist francez, pictate de-a lungul perioadei de 15 ani de formare din cariera sa, care au constituit drumul de la artistul impresionist la părintele expresionismului abstract, vor fi scoase la licitație, în martie, de Sotheby’s Londra.

Colecția reflectă felul în care Monet a abordat, treptat, conceptul de captare a culorii și luminii pe pânză, modern și abstract, folosind o paletă largă de subiecte.

De la un câmp plin de flori pe pânză, care prefigurează ultima perioadă a nuferilor lui Monet, la căpițele răzlețe și două peisaje pictate în condiții diferite ale naturii, până la finaluri de anotimpuri, lucrările – toate de dinainte de 1900 – cuprind un Monet „modern”, care va avea o semnificativă influență asupra viitorilor artiști și a mișcărilor culturale.

Estimările stabilite de Sotheby’s:

Les demoiselles de Giverny” are o estimare stabilită între 15 și 20 de milioane de lire sterline.

„Massif de chrysanthèmes” este estimat între 10 și 15 milioane de lire sterline.

Glaçons, environs de Bennecourt” este estimat între 5 și 7 milioane de lire sterline.

Sur la Falaise près de Dieppe, soleil couchant” este estimat între 3,5 și 5 milioane de lire sterline.

Prunes et abricots” este estimat între 1,2 și 1,8 milioane de lire sterline.

Foto credit: Sotheby’s