Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Cineastul și pictorul David Lynch, reprezentat de una dintre cele mai importante galerii de artă din lume
David,Lynch,Attends,The,70th,Anniversary,Of,The,70th,Annual

Cineastul și pictorul David Lynch, reprezentat de una dintre cele mai importante galerii de artă din lume

Cineastul și pictorul american David Lynch, în vârstă de 76 de ani, va fi reprezentat de una dintre cele mai importante galerii de artă din lume, Pace Gallery.

Într-un comunicat transmis artnews.com, Lynch redă că s-a întâlnit cu CEO-ul galeriei, Marc Glimcher, și cum au stabilit ca el să creeze lucrări pentru spațiu.

„I-am spus că voi încerca să fac niște lucrări bune pentru galeria lui. Cred că a zâmbit și a spus «Ai face bine să faci asta!»”, a povestit Lynch.

David Lynch a fost reprezentat anterior de Kayne Griffin din Los Angeles care a fuzionat anul acesta cu Pace. Astfel că acum creatorul „Twin Peaks” și „Mulholland Drive” va avea pentru prima dată reprezentare la New York.

Prima expoziție a lui la New York va fi intitulată „Big Bongo Night” și vernisată în luna noiembrie. Pe lângă picturi, ea va cuprinde și sculpturi pe suporturi diferite.

Înainte de a lansa primul lungmetraj „Eraserhead” (1977) , David Lynch a urmat cursurile Pennsylvania Academy of Fine Art, în anii ’60, și a produs instalații și picturi, deseori inspirate de Francis Bacon.