Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Pace, una dintre cele mai importante galerii de artă din lume, își închide un spațiu de expoziție
pace palo alto

Pace, una dintre cele mai importante galerii de artă din lume, își închide un spațiu de expoziție

Pace, una dintre cele mai importante galerii de artă din lume, își va închide un spațiu de expoziție din California, care opera din 2016.

După ce recent a deschis un sediu în Los Angeles, galeria Pace a anunțat că va închide spațiul pe care îl avea de șase ani în Palo Alto, în apropiere de San Francisco.

Acesta va înceta să funcționeze începând cu luna septembrie, odată cu finalul expoziției Brice Guibert.

Marc Glimcher, președintele Pace, a spus că spațiul din Palo Alto a reprezentat 15% din venitul galeriei.

Într-un comunicat citat de artnews.com, reprezentanții galeriei au spus că închiderea spațiului din Palo Alto este atribuită „consolidării operațiunilor noastre pe coasta de vest”, referire la spațiul de 1.400 de metri pătrați din Los Angeles pe care Pace l-a câștigat odată cu fuziunea cu Kayne Griffin, una dintre principalele galerii din oraș.

Acel spațiu a fost inaugurat în aprilie, la scurt timp după ce alte galerii, inclusiv Lisson și David Zwirner, au anunțat planuri de a avea reprezentanțe în orașul american.

Recent, galeria Pace și-a extins prezența cu sedii în Seul și Londra.

Credit foto: Pace Gallery