Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  „Cireși japonezi”, ulei pe pânză de Samuel Mützner, vedeta primei licitații Alis de anul acesta
ciresi japonezi, samuel mutzner, alis

„Cireși japonezi”, ulei pe pânză de Samuel Mützner, vedeta primei licitații Alis de anul acesta

„Cireși japonezi”, ulei pe pânză de Samuel Mützner, a fost vedeta primei licitații Alis de anul acesta, care a avut loc pe 22 ianuarie.

Tabloul, al cărui preț de pornire în licitație a fost de 70.000 de lei, a fost adjudecat contra sumei de 65.000 de lei.

Al doilea cel mai valoros lot a fost „La răscruce de drumuri” (1922), ulei pe carton de Rudolf Schweitzer Cumpăna, care a fost vândut pentru 12.000 de lei, sumă ce a reprezentat și prețul de pornire.

Din totalul de 52 de lucrări de pictură și grafică scoase la vânzare în această licitație, 22 și-au găsit cumpărători.

Între ele s-au numărat „Copil șezând”, ulei pe lemn de Sava Henția, vândut pentru 9.000 de lei, și „Mesteceni”, ulei pe pânză de Alexandru Moser Padina, adjudecat contra aceleiași sume.

„Șatra”, ulei pe pânză de Eustațiu Stoenescu, a fost vândut pentru 6.500 de lei, iar „La baie”, ulei pe carton de M.H.Georgescu, pentru 5.000 de lei. Au mai fost vândute, între altele, lucrări semnate de Ignat Bednarik, Marcel Chirnoagă, Ruxandra Ilfoveanu și Jean Cheller.

În segmentul „Artiști în viață”, a fost vândută o singură lucrare din totalul de 13. „Scară”, ulei pe pânză de Rareș Pantea (n. 1957), a fost adjudecată contra sumei de 1.500 de lei. Următoarea licitație Alis este programată pe 5 februarie.