Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  City Break Art – Amsterdam
amsterdam,netherlands,,sunset,city,skyline,of,dutch,house,at,canal

City Break Art – Amsterdam

Amsterdam, capitala oficială a Țărilor de Jos, este unul dintre orașele cu cea mai bogată ofertă de petrecere a timpului liber. Pentru un city break, Curatorial a întocmit o listă cu câteva locuri și expoziții ce merită văzute.

Barbara Hepworth, la Rijksmuseum

Rijksmuseum este unul dintre reperele orașului, iar în această perioadă, în grădinile sale, nouă sculpturi ale artistei britanice Barbara Hepworth (1903 – 1975) pot fi admirate. Cele mai multe dintre statui vin din grădinile și parcurile publice engleze și rareori își părăsesc locul. Ele pot fi văzute aici gratuit.

Hepworth a fost unul dintre revoluționarii modernismului în sculptură și una dintre puținele femei artist din generația sa care a avut succes la nivel internațional.

Lucrările ei se vor afla în grădinile muzeului până pe 23 octombrie.

Female Power, în „dependința” Rijksmuseum din Schiphol

Expoziția „Female Power” poate fi văzută în „dependința” Rijksmuseum din Schiphol. Ea arată reprezentarea femeilor puternice și unice în picturi din secolele 17, 18 și 19 și lucrări realizate de artiste ca Rachel Ruysch (1664-1750) și Cornelia van der Mijn (1709-1782).

Expoziția este deschisă până în noiembrie și poate fi vizitată gratuit de călătorii în Schiphol.

Fiecare imagine spune o poveste

„Every Picture Tells a Story” de la Joods Museum, care are o colecție de peste 70.000 de fotografii, cuprinde o selecție de 300 de imagini realizate de mai mult de 40 de fotografi în ultimii 90 de ani.

Este o călătorie în timp care prezintă deopotrivă viața evreilor în ultimul secol și evoluția fotografiei.

O altă expoziție foto ce merită văzută este deschisă la FOAM. Până pe 7 septembrie, „Open for Business – Magnum Photographers on Commission” oferă o imagine inedită asupra muncii fotografilor Magnum.

Alan Standen, la Purmerends Museum

O expoziție cu lucrări ale artistului englez Alan Standen este deschisă la Purmerends Museum până pe 14 august.

Standen, născut în Anglia, în 1929, este recunoscut pentru desenele și ilustrațiile sale. A lucrat la Londra pentru lungmetrajul animat „Ferma animalelor”, bazat pe cartea lui George Orwell, iar în 1953 s-a mutat în Olanda, unde și-a creat propriul studio de film. El a continuat să picteze însă, iar după ce s-a pensionat s-a dedicat complet artei plastice.

Vincent meets Rembrandt

Vincent van Gogh și Rembrandt sunt cei mai importanți artiști olandezi. Este mai puțin cunoscut însă că opera lui Rembrandt a fost o sursă de inspirație pentru van Gogh.

Expoziția deschisă la Noorderkerk arată cum el a devenit fascinat de Rembrandt. Este o experiență 360° pentru toate simțurile și toate vârstele.