Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  City Break Art – Atena
skyline,of,athenth,with,moanstiraki,square,and,acropolis,hill,,athens

City Break Art – Atena

Atena, una dintre capitalele care au pus bazele civilizației și culturii europene, este o destinație perfectă pentru un city break.

Istoria se arată la tot pasul, iar muzeele și galeriile găzduiesc artefacte importante, colecții de pictură și gravură ale celor mai importanți artiști eleni și nu numai.

Curatorial a selectat câteva expoziții ce pot fi vizitate în această perioadă, pe lângă Galeria Națională de Artă, Muzeul Acropole și Muzeul de Artă Contemporană.

Jeff Koons Hydra Project 

Amânată mai mulți ani, expoziția „Apollo” a americanului Jeff Koons va fi deschisă la DESTE Foundation Project Space din Hydra până pe 31 octombrie.

Jeffrey L. Koons, controversat și unul dintre artiștiii contemporani cel mai bine vânduți în licitații, este recunoscut pentru lucrările lui ce au la bază obiecte uzuale, sculpturi produse în oțel inoxidabil.

Athens Photo Festival, la Benaki Museum

Athens Photo Festival 2022 are loc la Benaki Museum până pe 24 iulie. Lucrări create de 90 de artiști și fotografi din întreaga lume sunt prezentate pentru a susține diversitatea, incluziunea, creativitatea și gândirea critică – obiectivele festivalului.

Festivalul se dorește a fi o platformă pentru schimb de idei, expresie artistică și fotografie contemporană. Pe lângă expoziții, au loc evenimente și activități educative.

Katharina Fritsch, la George Economou Collection 

Sculptorița germană Katharina Fritsch expune pentru prima dată solo în Grecia, la George Economou Collection.

Artista a avut, de la începutul anilor 1980, o contribuție semnificativă la arta vizuală. Cu forme aparte turnate, pictate în culori vii, ea a dezvoltat un limbaj sculptural inconfundabil ce înglobează obiecte, animale și oameni, dar și instalații bazate pe mitologie și suprarealism.

În spațiul cu trei etaje din Atena, ea va expune până pe 30 iunie lucrări recente și unele mai vechi, datând de mai bine de trei decenii.

Margarita Myrogianni, la Eleftheria Tseliou Gallery

Artista elenă Margarita Myrogianni își prezintă, până pe 8 iulie, expoziția „Constructions”, la Eleftheria Tseliou Gallery.

Născută în 1974, în Atena, ea a studiat arta la Barcelona și a participat la expozițiii de grup în galerii, muzee și fundații precum Slade Research Centre (Londra), Galerie der Gegenwart, Hamburger Kunsthalle (Hamburg), Palais de Tokyo (Paris), Contemporary Greek Art Institute (Atena) și Muzeul de Artă Contemporană din Creta.

Conceptul de stat, explorat la Muzeul de Artă Contemporană

„Statecraft (and beyond)”, ce cuprinde lucrări semnate de 39 de artiști internaționali, este deschisă până pe 30 octombrie, la Muzeul de Artă Contemporană din Atena.

Expoziția explorează mecanismele de bază ale statului național, așa cum îl știm astăzi, și provocările cu care se confruntă în lumea globalizată, interconectată de azi.