Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  City Break Art – Madrid
madrid,plaza,mayor,aerial,view,with,historical,buildings,in,spain.

City Break Art – Madrid

Începutul de săptămână este potrivit pentru a face planuri de evadare. Curatorial prezintă, săptămânal, variante „artistice” pentru scurte călătorii în afara orașului, a țării.

Un weekend la Madrid poate include, pe lângă lungi plimbări la Templul Debod, de unde panorama este impresionantă, ori la Palatul Regal și parcul Retiro, pe lângă seri de flamenco și savurarea unor produse locale, vizitarea unor expoziții de artă.

Capitala spaniolă este unul dintre cele mai ofertante orașe europene în acest sens.

La esencia de un cuadro. Una exposición olfativa

În sala 83 a edificiului Villanueva din Muzeul Prado, expoziția „La esencia de un cuadro. Una exposición olfativa” permite vizitatorilor să inspire 10 arome legate de elemente prezente în pictura „El olfato” a lui Jan Brueghel cel Bătrân și Rubens. În această operă, care evocă o grădină cu arbori și plante unice din Bruxelles la începutul secolului XVII, sunt reprezentate mai mult de 80 de specii de plante și flori, animale și obiecte ce au legătură cu lumeaa parfumului. Expoziția este deschisă până pe 3 iulie.

Frida Kahlo – viața și opera

Două expoziții dedicate pictoriței mexicane Frida Kahlo pot fi vizitate la Palacio Neptuno și la Fundación Casa de México.

„Frida Kahlo – La experiencia” este deschisă până pe 29 mai. Expoziția imersivă este o călătorie prin viața artistei considerate o emblemă a culturii mexicane.

„Frida Kahlo – Alas para volar” a fost vernisată pe 7 mai și va fi deschisă până pe 30 noiembrie, la Fundación Casa de México, unde sunt expuse 31 de opere originale și 91 de fotografii ale artistei.

Film, modă și Warhol

CaixaForum Madrid propune, până pe 5 iunie, „Cine y Moda. Por Jean Paul Gaultier”. Reputatul creator de modă francez este co-curator al expoziției în care se află 250 de piese ce explorează relațiile și influențele dintre modă și cinema.

La Palacio de Santa Bárbara este deschisă „Andy Warhol. Super Pop”, care reprezintă un documentar, o călătorie fascinantă prin America anilor 1950, 1960 și 1970.

Expoziția, ce poate fi vizitată tot până pe 5 iunie, este un rezumat al traiectoriei artistului american, explorând diferitele sectoare în care a lucrat: marketing, istoria artei, moda, muzica, design grafic, cinema și fotografie.

Fotografii rare din secolul 20

Fundación Mateo Inurria Canal găzduiește o expoziție de fotografie. Până pe 24 iulie, aici poate fi vizitată „Al descubierto. Obras seleccionadas de The Howard Greenberg Gallery”, o privire asupra istoriei fotografiei în secolul 20 printr-o selecție de lucrări de arhivă. Expoziția cuprinde 111 imagini realizate de 66 de fotografi, între care Berenice Abbott, Diane Arbus, Bruce Davidson și Man Ray, unele fiind rareori prezentate public.

Howard Greenberg Gallery este de referință pentru fotografia internațională a secolului 20. Și-a extins arhiva pe parcursul a patru decenii și a promovat marile talente în domeniu. Deține în prezent aproximativ 30.000 de copii ale fotografiilor realizate de unii dintre cei mai buni artiști ai secolului trecut.