Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Colecția cuplului Paul Newman – Joanne Woodward, la licitație
newman woodward, 1958, the long, hot summer film

Colecția cuplului Paul Newman – Joanne Woodward, la licitație

Mai mult de 300 de obiecte ale cuplului de actori Paul Newman – Joanne Woodward, precum fotografii, mobilier antic și artă plastică, vor fi scoase la licitație, în luna iunie a acestui an, prin casa Sotheby’s New York. Sunt programate mai multe vânzări, online și offline.

„The World of Joanne Woodward and Paul Newman” este ca o retrospectivă intimă a lumii palpitante a cuplului care a existat dincolo de lumina reflectoarelor.

Licitațiile vor urmări îndeaproape serialul documentar în șase părți „The Last Movie Stars”, lansat pe HBO Max în iulie 2022, bazat pe interviuri audio cu prietenii, colegii și membrii familiei lui Joanne Woodward (n. 1930) și Paul Newman (1925 – 2008), care au fost transcrise ulterior.

Privire asupra vieții personale și profesionale a cuplului

Seria de vânzări, care cuprinde obiecte pe care legendarii actori le-au adunat și de care s-au bucurat de-a lungul celor 50 de ani de căsnicie, va oferi o imagine asupra vieții personale și profesionale a cuplului, cunoscut și pentru acte de caritate. Obiectele provin în principal din reședința lor din Connecticut.

Printre reperele vânzărilor din iunie se numără: scenarii cu autograf, premii, recuzită și garderobă asociate cu proiecte din cariera lui Joanne Woodward și Paul Newman, cum ar fi „The Color of Money”, „The Three Faces of Eve”, „Butch Cassidy and the Sundance Kid”, „No Down Payment”, „Hud”, „Rachel, Rachel” și „Cool Hand Luke”; o selecție vastă de suvenire automobilistice și de la curse – mare pasiune a actorului – costume, căști, inele de campionat, medalii și premii; scrisori și fotografii cu autografe de la președinții Jimmy Carter, George H. W. Bush și Bill Clinton; o selecție de obiecte personale, printre care rochia de mireasă și inelul lui Joanne Woodward de la căsătoria cu Paul Newman, din 1958, precum și fotografii cu alți actori din Epoca de Aur a Hollywood-ului, precum Robert Redford și Anthony Perkins; portrete de artă populară americană din secolul al XIX-lea, mobilier american și englezesc din secolul al XVIII-lea, un set de artă decorativă și multe altele.

„Părinții noștri și-au dedicat viața pentru a face lucrurile care i-au inspirat, fie în plan personal, profesional și din postura de colecționari. Sperăm ca publicul să se bucure la fel de mult de această colecție pe care familia noastră a prețuit-o zeci de ani, care oferă o perspectivă suplimentară asupra a ceea ce au fost dincolo de imaginea lor strălucitoare la Hollywood”, au transmis membrii familiei Newman Woodward.

De-a lungul carierelor, cei doi au colaborat la 16 filme, cinci dintre acestea fiind regizate de Paul Newman, care a avut și rol de producător pentru câteva titluri în care a jucat Joanne Woodward.