Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Colecția de artă a Barbarei Walters va fi scoasă la licitație
barbara walters, tablouri de frank w. benson și william merritt chase, bonhams

Colecția de artă a Barbarei Walters va fi scoasă la licitație

Lucrări de artă semnate de unii ca John Singer Sargent, John Whorf și William Merritt Chase se află între cele 300 de obiecte care au aparținut jurnalistei americane Barbara Walters, care a murit în decembrie 2022, la vârsta de 93 de ani, și care sunt scoase la licitație prin casa Bonhams din New York.

Unele loturi sunt deja licitate online, iar vânzarea cu prezență fizică va avea loc pe 6 noiembrie.

Walters, prietenă cu numeroase vedete, precum Sarah Jessica Parker, Michael Douglas, Diane von Furstenberg, Hugh Jackman și Andrew Lloyd Webber, obișnuia să organizeze petreceri și cine în apartamentul ei din Upper East Side. Decorul locuinței ei, conceput de celebrul designer de interior Mario Buatta, precum și bijuteriile și alte obiecte personale pe care Walters le iubea sunt acum în centrul licitației de succesiune, „Barbara Walters: American Icon”, produsă de Bonhams, împreună cu fiica lui Walters, Jacqueline Danforth.

Încasările vor fi donate organizațiilor caritabile preferate de Walters, care nu au fost specificate de casa de licitații.

Dintre picturi, „Egyptian Woman (Coin Necklace)”, pictat în 1891 de Sargent, este estimată să fie vândută pentru o sumă cuprinsă între 1,2 milioane și 1,8 milioane de dolari. „Swan Boat, Boston Public Gardens” (cca. 1950), de Whorf, are o valoare estimată între 10.000 și 15.000 de dolari.

Bijuterii Harry Winston și JAR

Barbara Walters deținea și o impresionantă colecție de bijuterii, cu piese care includ un inel de logodnă Harry Winston (estimare: 600.000 – 900.000 de dolari), cu un diamant de 13,84 de carate, tăiat în formă de smarald și montat în platină, dăruit de producătorul Merv Adelson, cu care ea a fost căsătorită de două ori: între 1981 și 1984 și între 1986 și 1992.

Alte bijuterii includ o broșă florală cu rubin și diamante (estimată între 12.000 și 18.000 de dolari), pe care Walters a purtat-o la un eveniment din 1991, precum și trei perechi de cercei personalizați cu pietre prețioase și diamante, creați de designerul Joel Arthur Rosenthal din Paris, cunoscut de pasionații de bijuterii sub numele de JAR. Cerceii au o estimare de licitație cuprinsă între 150.000 și 300.000 de dolari pentru fiecare pereche.