Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Colecția de artă Alain Delon, scoasă la licitație
cannes,,france, ,may,19:,alain,delon,attends,the,premiere

Colecția de artă Alain Delon, scoasă la licitație

Colecția de artă a starului francez Alain Delon va fi oferită la casa Bonhams Cornette de Saint Cyr în cadrul vânzării „Alain Delon: 60 de ani de pasiune”, care va avea loc pe 22 iunie 2023, la Paris.

Cu o selecție de sculpturi și desene din Renașterea italiană și din secolul al XIX-lea francez, colecția Alain Delon este alcătuită din capodopere ale unor nume mari din istoria artei, printre care Veronese, Domenico Beccafumi, Camille Corot, Eugène Delacroix, Jean-François Millet, Raoul Dufy și Albert Gleizes.

Vânzarea cuprinde 81 de loturi, iar estimarea totală a operelor este de 4 – 5 milioane de euro.

De mai bine de 60 de ani, Alain Delon (născut în 1935) este un colecționar de artă exigent și pasionat. „Există două lucruri pe care le consider moștenirea mea: cariera mea de actor și colecția mea de artă. Sunt atât de mândru de ambele. Mi-am cumpărat primul desen la Londra când aveam 24 de ani și de atunci am achiziționat lucrări. Oamenii mă întreabă dacă există un fir care leagă aceste piese între ele, iar eu le răspund: «C’est moi!»”, potrivit bonhams.com.

Carieră de actor a lui Alain Delon a început la sfârșitul anilor ’50, dar în anii ’60, ’70 și ’80 a strălucit în filme precum „Rocco e i suoi fratelli” (1960), „Il gattopardo” (1963), „La Piscine” (1969), „Le Samouraї” (1967), „Le Cercle Rouge” (1970), „Mr Klein” (1976) și „Notre Histoire” (1984), pentru care a câștigat premiul César pentru cel mai bun actor. Admirat pentru frumusețea sa izbitoare, Delon este la fel de celebru pentru talentul său de actor și a lucrat cu cei mai importanți regizori ai vremii sale, printre care Luchino Visconti, Jean-Pierre Melville, Louis Malle și Jean-Luc Godard. A fost decorat cu Legiunea de Onoare în 1991, a primit un Urs de Aur onorific și un Palme d’Or onorific.

Colecția va fi prezentată la Bruxelles (19 – 20 aprilie), apoi la New York (5 – 9 mai), Hong Kong (24 – 27 mai), Geneva (1 – 3 iunie) și Paris (17 – 21 iunie), înainte de vânzarea de la Bonhams Cornette de Saint Cyr, din 22 iunie.