Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Colecția lui André Leon Talley, personalitate importantă în lumea modei, licitată la New York
warhol talley, christies

Colecția lui André Leon Talley, personalitate importantă în lumea modei, licitată la New York

Colecția lui André Leon Talley, personalitate importantă în lumea modei, va fi scoasă la licitație de Christie’s în scop caritabil.

Talley a fost o prezență impunătoare în lumea modei și primul bărbat de culoare care a deținut titlul de director de creație al Vogue US. Înainte de a muri, anul trecut, la vârsta de 73 de ani, a adunat o colecție remarcabilă de haute couture, artă plastică, artă decorativă, cărți și multe altele.

Colecția va fi expusă – parțial – la Palm Beach (până pe 28 ianuarie) și Paris (19 – 24 ianuarie), apoi, integral, la New York (10 – 14 februarie).

Vânzarea de 68 de loturi va fi deschisă pentru oferte online pe 27 ianuarie, culminând cu o vânzare live la New York pe 15 februarie.

Toate încasările vor merge în beneficiul a două organizații de caritate apropiate de Talley – Abyssinian Baptist Church din New York și Mt. Sinai Missionary Baptist Church din Durham, Carolina de Nord, biserica la care mergea în copilărie.

O creație dăruită de Warhol lui Talley, piesa principală

O lucrare a lui Andy Warhol este pe cale să aducă cele mai mari câștiguri din expoziție, cu o estimare de 150.000 – 200.000 de dolari. Imaginea roșu și negru a unei cutii de bomboane este datată 1984 și a fost un cadou pentru Talley de la cel considerat adesea părintele artei pop.

Unele piese din colecție au fost selectate de Savannah College of Art and Design, unde Talley a fost membru în consiliul de administrație și instructor la cursurile de măiestrie.

O zonă de interes deosebit este un set de bagaje Louis Vuitton. „Un exemplu deosebit este valiza de tren pe care a ținut-o domnul Talley în timpul unei scurte apariții în filmul «Sex and the City»”, a spus Elizabeth Seigel, șefa colecțiilor private și emblematice la Christie’s. Servieta provine dintr-un set de două, care este estimat că va ajunge la 2.000-3.000 de dolari.

Foto: Andy Warhol, „Candy Box (True Love)” (c) Christie’s