Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Colecţie-capsulă de încălţăminte şi accesorii semnate de Mihaela Glăvan şi inspirate de opera lui Ştefan Câlţia

Colecţie-capsulă de încălţăminte şi accesorii semnate de Mihaela Glăvan şi inspirate de opera lui Ştefan Câlţia

O colecţie-capsulă de încălţăminte şi accesorii, rezultatul colaborării între designerul Mihaela Glăvan şi pictorul Ştefan Câlţia, va fi prezentată între 7 şi 9 aprilie, la Bucureşti.

„Personajele lui Ștefan Câlția, fie ele cu picioarele pe pământ, ori plutind cu oasele goale, fac parte dintr-o specie numită de către acesta ‘Călători’. Așadar, poate că nu este întâmplătoare această colaborare cu un designer care s-a remarcat în primul rând prin colecții destinate mersului. Plante indigene cu nume care încă scapă unui limbaj formal ca cicoarea, cârciumăresele, gălbenelele sau coada șoricelului se încolăcesc brodat pe gleznele creațiilor realizate în cunoscutul stil deconstructivist, definit de calitatea materialelor și a execuției care au consacrat-o pe Mihaela Glăvan”, este anunţat pe pagina oficială de Facebook a artistului.

Mihaela Glăvan integrează semnătura formală a artistului, peștele, care apare supradimensionat pe o borsetă cu portabilitate multiplă, sau deconstruit pe vârful unei perechi de cizme. Aceste tipare preluate identic, asemeni unui colaj, sunt tratate de la caz la caz, fie ca integrante, fie contrastant prin jocul cu scara și paleta cromatică.

Rigurozitate arhitecturală şi univers fantastic

Admiratorii sunt invitaţi să vadă cum rigurozitatea arhitecturală specifică creațiilor Mihaelei Glăvan se întâlnește cu universul fantastic de esență vernaculară, din operele artistului Ştefan Câlţia. Integrate sub un concept expozițional realizat de Cristiana Raluca Drăghici, obiectele pot fi văzute la adresa din Strada „Pictor Arthur Verona”, numărul 19 (Casa Ion Mincu), pe  7 aprilie, de ora 18,00 la 21,00 și pe 8 şi 9 aprilie, de la ora 16,00 la ora 21,00.

Credit foto: Ella Costache / Facebook: Ştefan Câlţia – Locuri